Ukraine og rollespil inspireret af 1700tallet

At jeg i mange år har været dybt frustreret over at ingen danske partier tog forsvaret af landet seriøst er ikke nogen hemmelighed.

Putins invasion af Ukraine har gjort at jeg i dag er blevet aktiv i hjemmeværnet igen og jeg har af et par omgange doneret penge via diverse kanaller til Ukraines krigsindsatsen.
I dag har jeg så smidt en ordre hos det Ukrainske firma Armstreet.

Tilbage i 2010 var vi en stor folk TRoAfolk som indkøbte arm og ben panser fra Armstreet. Dette brugte vi da vi skulle ud og spille bretonske riddere.
Siden da har jeg fulgt firmaet, men ikke handlet der før i dag.

De har formået at få gang i produktionen af en del af deres vare igen og så sælger de også soveposer som doneres direkte til Ukraines militær.

Soveposerne kan købes her:
https://armstreet.com/store/accessories/water-resistant-heavy-duty-sleeping-bag

De koster 39$ dvs ca. 275kr.
Dvs. de producere en sovepose og leverer den til det Ukrainske militær.

Så hvis du overvejer at støtte Ukraines militær, så er det en fin måde at gøre det på.

Rollespil inspireret af 1700 tallets kolonisering af Nordamerika.

Der er både en kampagne og et sommerscenarie på vej i settingen “Explorikum”

“Explorikums primære inspirationskilde er de europæiske opdagelsesrejser og den efterfølgende kolonisering i 1700 tallet. Verden består af to kontinenter, adskilt af Saltenhavet, der først for nylig er blevet krydset. I den gamle verden – på det vestlige kontinent – findes en række stater med udbredt civilisation og lang historie. Af disse har Holmsland, Hvidenord og Altari Khanatet rejst over havet til den nye verden – på det østlige kontinent – og grundlagt kolonier. I vildmarken mellem kolonimagternes områder ligger landsbyen Runas Virke, hvor Jordens Salt udspiller sig.”

Jeg synes det er fedt med arrangører der tør lave noget andet end middelalder/warhammer. Også selv om det betyder at man skal ud og skaffe en del nyt grej, hvis ellers man vil være med på moden.

Og jeg har tilmeldt mig sommerscenariet, hvor jeg kommer som købmand der sælger feltflasker, kopper, tallerkener osv. Dvs vare fra kvartermesteren.
Og jeg vil over det næste halve år forsøge at skaffe vare hjem som er relevant for folk der skal deltage i scenarier i den setting.

Som omtalt ovenfor var jeg inde på armstreets hjemmeside for at købe en sovepose, men så fik jeg øje på disse strømper. Nok er det omtalt som “medieval socks” men strømper brugt i 1700tallets nordamerika var af samme type (dog typisk af hør, ikke bomuld) så de er lige så relevante for 1700tals rollespil som for middelalder.

Så jeg har købt 6 par i grå og 1 par i sort hjem.
De sælges uden fortjeneste for mig.
Mit bedste bud er at de kommer hjem i januar og bliver de solgt, så kan jeg jo købe nogle flere.