Chandler, mere Kautz og andre bogprojekter

Som omtalt den 28.oktober 2022 har jeg været i gang med at eksperimentere med Amazons system for direct publishing af bøger.
Det er jeg fortsat med og har ad den vej et antal bøger jeg får/har fået på lager her i starten af 2023.

Chandler’s: Infantry tactics, compiled from Scott and Hardee, for the use of Wisconsin Volunteers

Da den amerikanske borgerkrig brød ud var der en helt enorm mangel på erfarne officerer og befalingsmænd til at uddanne alle de frivillige. Der var tilsvarende en stor mangel på bøger som alle de nye uerfarne officerer kunne bruge. Da Hardee’s arbejde med at oversætte af det franske eksercerreglement fra 1845 var blevet udført som en befalet opgave var der ikke copyright på hans bog. Så en række trykkerier udgav den. I Wisconsin havde man samme problem, men man anderkendte også at Hardee’s værk også er ret uoverskueligt for alle de frivillige. Så Robert Chandler “compiled” en lille bog på kun 77 sider, som dækker det mest centrale af School og the soldier og School of the company hvor han trækker på både Hardee’s bog og den ældre oversættelse fra Scott.

Med så få sider, er der mange ting man som er blevet skåret fra. Og han har helt tydeligt udført opgaven hurtigt, for der er både åbenlyse fejl i layout og et sted en finder man en omtale af en “middle rank”. Men samlet er det faktisk et ganske godt stykke arbejde han har udført.
Det blev med sikkerhed brugt af 1st, 5th, 6th og 7th, Wisconsin regimenter og højest sandsynligt også 15th Wisconsin.
Selv efter indførelsen af Casey’s manual i efteråret 1862 vedblev nogle af regimenterne med at bruge dele af Chandler manual of arms igennem resten af krigen. (fix bayonets og stack arms)

Da bogen mig bekendt ikke er genoptrykt, så har jeg nu selv gjort det.
Frem for bare at tage det scan af bogen jeg har og så udgive det, så har jeg kopieret alt tekst ind i et nyt word dokument og så genstabs det originale layout.(ink. fejl) Det gør teksten markant lettere at læse end den anden løsning.

Den originale bog er ikke særligt stor, men da jeg ikke kendte den rigtige størrelse lavede jeg den først i et format jeg tænkte der kunne være i en “haversack” (12.7 x 19.05 cm).
Efter jeg havde lavet denne fandt jeg så målene på den originale og har derfor lavet bogen i en mindre størrelse.
Desværre understøtter Amazon ikke de historiske meget små mål, så den er lavet så lille det er muligt.(10.54 x 15.24 cm)

Et plastikkort, Lommeformat, haversack format og 9″x 6″ (15.24 x 22.86 cm)

Til min positive overraskelse er begge versioner fint læsbare. Og jeg har fået rettet en bunke fejl. (f.eks tekst jeg ikke havde fået lavet kursiv) og er klar til at få trykt nogle stykker af dem begge to.

Da trykprisen er den samme så vil prisen i begge tilfælde være 125kr pr. stk ink. moms. (har kun lavet den i paperback da det er det den originale er)

Kautz NCO

Denne har jeg allerede haft hjemme før.
Jeg har eksperimenteret lidt mere og håber at resultatet er blevet bedre denne gang. Har pt. 3 stk. hjemme i paperback og får en enkelt i hardcover hjem i næste uge. (pris 125kr / 225kr ink moms)

Kautz Officers

Samme forfatter som oven for, men denne har fokus på officersstanden. Deres opgaver, lønninger, osv.

Får et par stykker hjem i hardcover i næste uge. Og når jeg bestiller eksemplarer af Chandlers, så regner jeg med at få en enkelt hjem i softcover også. (priserne er også her 125kr / 225kr)

Die Griffe und Chagierung mit dem Zündnadelgewehr

Et hæfte som dækker geværgreb og ladning af prøjsernes bagladegevær fra 1867.(men det er den eksercits og våbenbetjening de også brugte i 1864)
Den er selvfølgeligt på tysk, men er fuld illustreret, så dejligt let at forstå.

Jeg får et par stykker hjem i paperback i størrelse 9″x6″ (15.24 x 22.86 cm)

Prisen er 75kr pr. stk. ink. moms.

Uddrag af det danske 1863 reglement

Jeg har tidligere arbejdet på at have et uddrag af det danske reglement, med illustrationer og billeder til hjælp. Så jeg fik lavet et prøvetryk af den pdf jeg havde og det var som sådan ok.
Problemet er at den er lavet i et program som jeg pt. ikke har, så nu har jeg hen over julen genskabt det i et andet program og fået lavet lidt mere på projektet.
Mit håb er at få det færdigt i løbet af de næster par måneder.